12 луѓе кои на уренебесен начин пресоздаваат познати уметнички дела

Музејот Пол Гети, еден од најголемите уметнички музеи на Западниот брег на Соединетите држави, започна движење #artathome на Твитер и многу луѓе се заинтеренсирани за него. Луѓето треба да ги рекреираат своите омилени уметнички дела користејќи само работи што ги имаат дома.

Луѓето користат сè: деца, миленичиња, градинарски алат, работи од нивните шкафови и фрижидери – луѓето навистина наоѓаат нови начини за изразување во моментов.

1. Астрономот, Вермер

2. Триптих на искушението на Свети Антониј, Ероним Бош

3. Сликарство од Пјетро Антонио Ротари

4. Три жени, Ханс Зацка

5. Камил со мало куче, Клод Моне

6. Автопортрет како Техуана, Фрида Кало

7. Офелија, Џон Еверет Милаис

8. Нед Кели, Сидни Нолан

9. Портрет Арнолфини, Јан ван Ејк

10. Девојката со бисерна обетка, Вермер

11. Танц на Бугивал, Август Реноар

12. Упорноста на меморијата, Салвадор Дали