12 неверојатни споредби од светот кои даваат нова перспектива кон животот

Светот е полн со интригантни работи и никогаш не можете да кажете дека планетата Земја е здодевна. Сите сакаат да ги споредуваат работите и да ги видат разликите помеѓу нив. Затоа ви ја претставуваме оваа листа од интригантни споредби за да дознаеме нови нешта за светот кој нѐ опкружува.

Пар реши да го обогати своето пусто парче земја од 600 хектари во Аимерес, Бразил. Тие засадија повеќе од 2 милиони дрвја.

„Пет генерации. Мојата ќерка се роди истата година кога мојата прабаба наполни 100 години.“

Двојка во Вудсток 48 часа по нивното запознавање и 50 години подоцна

„Напредокот на алцхајмеровата болест преку плетењето на мајка ми.“

„Прилично сме сигурни никој не го смени моето бебе при раѓање. Напредок од 3 недели лево внатре до 3 недели надвор.“

Иста чизма, 3 години подоцна.

Споредба помеѓу ѓубрето и ткаенината. Овие маици се направени од пластични шишиња.

Кога по 9 години ќе се ослободиш од протезите.

Најголемата Сончева риба во светот во океан во споредба со тоа колку се мали при раѓање.

Колку собира во машки, а колку во женски џеб.

Големината на ова знаме веено на шпански брод во битката кај Трафалгар (1805 година) во споредба со големината на луѓето околу него.

„Татко ми и јас 38 години разлика.“