12 природни феномени што само малкумина успеваат да ги видат

Знаеме дека природата е убава, но честопати ги набудуваме само најпознатите нејзини убавини. Сепак, некои среќници успеваат да станат сведоци на незаборавни настани.

Сите аспекти на убавото се достапни во природата, а овој избор е јасна потврда за тоа.

Сината лава е формирана како резултат на специјална хемиска реакција која дава сина нијанса на ерупциите на кратерот Кава Иџен на Јава

Вулканска молња се јавува како резултат на судир на честички на вулканска пепел

Салар де Ујуни – солената рамнина во Боливија – фантастично го отсликува небото кога дури и мал слој вода ја покрива

Вака изгледа превртена санта мраз

Феноменот наречен биолуминисценција им дава на брановите син сјај

Зајдисонцето го претвора овој водопад во чисто злато

Тркалезен диск од мраз формиран во реката во Вестбрук, Мејн

Подводна река во Сеноте Ангелита, Мексико

Утринска Глорија – редок метеоролошки феномен

Камен бран е формација од природна карпа во Австралија. Достигнува 15 метри во висина

Замрзнатите дрвја, наречени чувари на Арктикот, го штитат мирот на Северот

Светлечки столб е атмосферски оптички феномен во кој вертикален зрак минува над и / или под извор на светлина