12 работи кои ги прават нашите мајки и кои докажуваат дека тие се вистински хероини

Постојат повеќе од 2 милијарди мајки во светот. И сите имаат заедничко нешто – добро, 2 работи: ги сакаат своите деца и сите се хероини.

Тие жртвуваат сè за нас и не можеме да бидеме доволно благодарни за нивната жртва. Ние навистина веруваме дека секоја мајка има суперсила и овие стрипови се потсетник за работите кои ги прават за нас.

1. Мајка може да излечи кој било член на семејството, дури и ако мора да се лекува себе

2. Таа не нѐ обвинува за промена на нејзиното тело

3. Мајката заборава на добриот сон за да можеме ние да го имаме

4. Таа ја користи целата своја креативност, за да не бидеме гладни

5. Мајка трча на првиот повик без разлика што прави

6. И дури и во текот на ноќта, таа е секогаш таму да ни помогне

7. Мајка секогаш нè прифаќа нас и нашите избори

8. Таа ги жртвува своите потреби за да нè направи посреќни

9. И нејзината суперсила да ги пронајде нашите работи е едноставно неверојатна!

10. Мајка ги прифаќа нашите „ѓаволи“ и ни дозволува да се изразиме

11. Таа е полна со трпеливост и може да нè чека засекогаш

12. И, дури иако мајката знае какво е породувањето, таа храбро го прави тоа повторно, бидејќи ние сме нејзината најголема радост