12 работи што не можевме да ги поднесеме во детството, а сега ги обожаваме

Ако почнете да зборувате со некоја личност за нивното детство тие веднаш ќе се сетат на работите кои обожавале да ги прават како деца и работите кои морале да ги прават затоа што така им било „наредено“.

Но, со текот на годините, сфативме дека овие постапки сега ни носат задоволство.

1. Маслинките некогаш ни се чинеа неразбирливо и непријатно јадење

2. Легнувањето порано сега ни се чини како најдоброто нешто што можело да ни се случи

3. На долго патување претходно беше невозможно да седиме мирно и ги малтретиравме нашите родители бесконечно: „Па, кога ќе пристигнеме?“ Сега ова е одлична можност да си посветиме време на себе

4. Одењето кај фризерот беше вистински стрес, а сега одиме со задоволство, па дури и не релаксира

5. Правилната исхрана во детството не ни се чинеше привлечна како што е сега

6. Односот на убавина / удобност во студен ден се смени во корист на удобноста

7. Помладата сестра стана најдобрата пријателка а не досадното мало дете

8. Се смени ставот во одењето во село

9. Во детството попријатно е да се примаат подароци, а во зрелоста – да се даваат

10. Ситуацијата да не се излегува надвор сега се перцепира на еден сосема поинаков начин

11. И шансата да се одморите по ручек е многу подобра од онаа во градинка

12. Чекањето на празниците во детсвото беше мака, а сега е причина за шопинг

Бонус 1: но пеглањето остана непријатна должност

Бонус 2: а читањето, кога е време за спиење, е сѐ уште омилена работа