12 реклами за брендови што ќе ве вратат назад низ времето

Многу од производите што ги купуваме денес се многу години заедно со нас и во нив уживале повеќе различни генерации. Ова е причината зошто брендовите комуницираат со луѓето и мораат да се развиваат со текот на времето за да одговараат на потребите и што е најважно, идеите, за нивните нови потенцијални купувачи.

Повеќето реклами во кои веруваа нашите мајки и татковци, нам не ни се веродостојни. Сепак интересно е да се види како популарните брендови се рекламирале во минатото.

Нестле (1967)

Кадилак (1936)

Apple (1983)

7 Up (1982)

Шел (1948)

General Electric (1959)

Кока-Кола (1947)

Sony (1979)

Carnation (1969)

Campbell’s (1967)

Бургер Кинг (1974)

Мејбелин (1980)