12 ситуации во кои некој производ целосно ја промашил адекватноста за производот

Често ни се чини дека производителите се обидуваат да направат кој било од нивните производи што е можно поадекватен за користење, а тоа важи и за дизајнот и за пакувањето. Но, всушност, често има инциденти (и планирани и случајни) кои купувачите ги снимаат со молскавична брзина, па дури и ги споделуваат на интернет.

„Тоа не е вода. За малку ќе направив огромна грешка на училиште денес“.

Кога датумот на истекување е отпечатен во црно на црна позадина

Сок кој личи на детергент

Изгледа тоа го направиле намерно за да ги исплашат перфекционистите.

Зошто да спакувате 1 морков?

Зошто вакви налепници ставиле внатре во садот

„Купив тоалетна хартија од 1 слој. Да, тоа е испечатено на него, не е перфорирано (продупчено)“

Уште една од многуте опции за пакување што е многу вознемирувачка

Се разбира, да ги ставиме упатствата на иста страна како и перфорираната лента за да ја отвориме кутијата.

„Зошто мораше да ми го скршиш срцето?“

„И ветија фил од јагоди!“

„Но, слатките можеа да бидат поголеми да не беа дупките во пакувањето.“