12 ситуации во кои природата ги земала работите во свои раце и креирала нешто магично

Нашиот свет е полн со обрасци, но сепак е непредвидлив. Секојдневно гледаме неколку уникатни работи со посебен допир. Овие мали нешта го привлекуваат нашето внимание и прават да се чувствуваме како мајка природа постојано да ни подготвува изненадувања.

По обликување на даски за сурфање

Тиква како насмеан човек

Желка која изгледа како да е прелиена со топен кашкавал

Изгледа како да се топи

Инсект уникатно го јадел листот

Браќа со различна кожа

Замрзнат балон со вода

Заледена трева

Уникатен грав

Оваа пеперутка е билатерален гинандроморф: буквално половина машко, половина женско

Ова не е цвет. Ова е орхидеја богомолка

Многу организиран пајак