12 стрипови што покажуваат колку може да биде тешко воспитувањето на тинејџер, но во исто време и убаво

Да се биде мајка може да биде тешка задача – често е осамена, барана и згора на сето тоа, трае цел живот. За време на бременоста и постпарталниот период, мајките често добиваат многу совети и мислења за воспитувањето на нивните деца.

Но, вистината е, нема прирачници или магични рецепти за ова: практиката води до „совршенство“. И мора да кажеме дека моментот на мајчинство што бара најмногу вежбање е често во тинејџерските години на детето.

1. Тинејџерите не разбираат зошто не е добра идеја да започнете со миење на мрсна тава и потоа да преминете на чашите.

2. Тие го поминуваат поголемиот дел од времето прашувајќи се дали треба да ја обесат облеката нагоре или надолу.

3. И понекогаш тие инсистираат постојано да носат иста облека.

4. И тие мислат дека печката треба да се исчисти со двете страни од сунѓерот…

5. Понекогаш тие се обидуваат да ви помогнатсо нивните најдобри намери – но тогаш тие го користат истиот сунѓер за чистење на бањата и кујната.

6. Тие можат (и ќе влезат) со валкани чевли во куќата

7. За нив сѐ е чисто

8. Тинејџерите имаат тенденција да размислуваат и да сторат сé во најлош можен момент

9. Понекогаш прават грешки, но кој не прави?

10. Кој може да одолее на тој поглед?

11. Понекогаш мислат дека знаат повеќе за животот од вас

12. Дури и ако ги измијат сите садови, сепак ќе го остават оној највалканиот