12 туристи кои сакале да направат фотографии како од разгледниците, но се разочарале откако ја сфатиле вистината

Честопати, откако видиме прекрасни фотографии од одредено место, почнуваме да го планираме нашето патување таму и да сонуваме да го погледнеме тој замок, фонтана или езеро со свои очи. Но, кога конечно ќе стигнеме до саканото место на интерес, има едно прашање што продолжува да го задева нашиот ум: „Зошто никој не ми кажа дека ова место е всушност досадно?“

Езеро на кратерот Керид, Исланд

Карпи од Мохер, округ Клер, Ирска

Островот Нил, Индија.

Забранет град во Пекинг, Кина.

Шпанските скали, Рим, Италија

Карловиот мост, Прага, Чешка

Саат-кулата Сапоро, Јапонија

Петра, Јордан

Шума со бамбус Сагано, Кјото, Јапонија

Фонтана Треви, Рим, Италија

Оаза Хуакачина, пустина Атакама, Перу

Комплекс на храмови Ангкор Ват, Камбоџа