12 живописни примери што докажуваат дека е полесно да се разберат работите кога ги споредувате

Споредуваме тони нешта секој ден за да ги откриеме нивните сличности и разлики. Ние се навикнуваме да го анализираме светот околу нас на таков начин што веќе не го забележуваме овој начин на однесување.

Споредбата ни помага да ја откриеме природата на различни предмети и сакаме да споделиме неколку живописни примери со вас.

1. Еве колку храна можете да купите за кутија со 40 цигари во Австралија

2. Како пожарите ја сменија Австралија

3. „Кралот на харингата“ целосно го оправдува своето име

4. На почетокот и на крајот на 2019 година

5. Запознајте го Патрик, најголемиот вомбат во светот

6. Пред и по фризер

7. 14.600.000 боливари е сума на пари за да купите кокошка во Венецуела

8. „Првпат ја исчистив терасата по 20 години“

9. Промена во 5 години

10. Микроскопски преглед на жило од пчела и игла

11. „Јас на почетокот и на крајот на декадата“

12. „Имам 27 години, а кученцето тежи повеќе од мене. Ја сакам многу!”