13 андрогини познати личности кои понекогаш е тешко да препознаете дали се мажи или жени

Андрогинија е идеја дека некои луѓе имаат и женски и машки квалитети во својот надворешен изглед. Многу андрогини луѓе мислат дека тие се некаде на средина помеѓу маж и жена. Терминот „андрогин“ често се користи за лице чиј изглед или градба го прави одредувањето на полот тешко, но генерално не се користи за да се опишат вистински интерполови луѓе.

Познати личности кои имаат вакви настапи се како камелеони по тоа што можат лесно да станат лик од спротивниот пол или да се претворат во лик од фантазиите без да користат многу шминка. Ние направивме список на андрогини луѓе кои ги освоија срцата на обожавателите не само со нивниот талент, туку и со нивниот необичен изглед.

1. Тилда Свинтон

2. Бил Каулиц

3. Силијан Марфи

4. Глен Клос

5. Дејвид Боуви

6. Гвендолин Кристи

7. Тимоти Халамет

8. Лејди Гага

9. Шарлот Гајнсбург

10. Џеред Лето

11. Зое Кравиц

12. Еди Редмајн

13. ЛП (Лаура Перголизи)