13 фотографии кои нè прават благодарни за овој живот

Секогаш кога се чувствуваме како светот да ни се срушил врз нас, ние бараме знак за да ни даде надеж, да нè направи да се чувствуваме подобро.

Кога минуваме низ тешки времиња, сфаќаме дека она што го бараме е веќе наше. Среќата доаѓа во мали пакувања и понекогаш сè што ни треба е да ги цениме работите што ги имаме.

1. Нечие ѓубре е богатство на некој друг

2. „Дедо ми, неколку часови пред да почине, стави насмевка на неговиот новороден внук“.

3. Обожаватели од Филипините го направија овој мурал од Коби и Џиџи

4. „Донесов дома многу болно кученце старо 2-недели за кое сите мислеа дека нема да ја преживее ноќта, денес официјално го посвоив.“

5. Два различни света

6. „Мојата 10-годишна ќерка сакаше да одиме на плажата заедно.“

7. Војници од Австралија се грижат за настрадани коали

8. „Станав свој суперхерој откако ја победив анорексијата“

9. „Татко ужива додека го гледа својот син како станал татко“

10. „Мојата братучетка, која има ретко развојно нарушување, отиде на својот прв состанок вчера пред танцот. Таа е толку среќна!“

11. „Син ми и татко ми се немаат видено одамна. И двајцата не можеа да престанат да се смејат.“

12. „Прогресијата на Алцхајмеровата болест низ еклањето на мајка ми.“

13. Дизни принцеза дозволува на слепо девојче да ја почувствува нејзината круна и фустан.