13 фотографии од луѓе кои успеале да го преживеат коронавирусот

Досега 2020 година беше тешка година. И тоа е далеку од готово. Сега има над 33,6 милиони потврдени случаи на Covid-19 ширум светот и ја поминавме мрачната и отрезнувачка пресвртница: има повеќе од 1 милион смртни случаи поврзани со коронавируси. Сепак, сè уште има надеж.

За повеќе од 23,4 милиони луѓе е потврдено дека се опоравиле. Што е одлична вест. Иако се уморни и исцрпени, луѓето што го преживеале коронавирусот се враќаат дома кај своите семејства и се обидуваат да продолжат со животот.

103-годишна жена преживеала и ја прославила победата со пиво

Џој Ендрус: Пред Ковид, таа преживеа пад на авион во Либија, нацистички обид за атентат и рак на дојка

„Татко ми е најсилниот човек што го познавам. Назад на 12 часа во болница, една недела по неговото закрепнување од Ковид“

101-годишна жена која го преживеала и шпанскиот грип и коронавирусот

Како изгледаше Мајк Шулц откако се бореше со Ковид-19 6 недели во болницата

Кора сега има 6 месеци и таа го победи Ковид-19! Супер Бебе!

„Татко ми конечно излезе од болницата закрепнувајќи од Ковид-19“

Најстариот човек кој се опоравил од Ковид-19 на 104 години

Брајан Кренстон ја дарува својата плазма за да им помогне на другите откако се опорави од „Ковид-19“

Бебето Коби старо само 16 дена го преживеало вирусот

„Како што Коронавирусот ме стави во кома, мислев дека повеќе нема да го видам своето семејство“

Човек ја запросил својата девојка откако таа се опоравила од вирусот во Версали во Кали, Колумбија

7-годишно девојче во Непал го пуштаат од болница откако ја победило короната