13 грешки во облекувањето кои го уништуваат целокупниот изглед на мажите

Наспроти популарното верување, мажите не се помалку заинтересирани за модата отколку жените и тие трошат дури и повеќе пари за облека отколку што прават дамите. Едно истражување вели дека разликата во трошоците е околу 10 долари месечно.

Можеби мислите дека ова е ситно сè додека не сфатите дека додава до 120 долари годишно. Еве кои работи треба да се избегнуваат за совршен изглед.

1. Носење трегери заедно со ремен

2. Носење јакна која е пократка од палтото

3. Комбинирање на ранец со вашата класична јакна

4. Носење на часовник кој е скршен или не работи

5. Да ја направите вашата вратоврска премногу кратка

6. Носење на очила за сонце на главата

7. Вежбање во хеланки без нешто врз нив

8. Чување хартиени пари и монети во џебовите

9. Закопчување на горното копче на кошулата

10. Ставање предмети во џебовите од фармерките

11. Игнорирање на должината на ракавите

12. Ставање на маицата во тренерките

13. Носење кошули кои се премногу големи за вас