13 парови споделија ситни работи кои долгорочно им го спасуваат бракот

Врските, особено бракот, не се составени само од еднорози и прекрасни работи, туку и за бурното време, а тоа е исто така важно. Но, сите знаеме дека по помрачните моменти, на хоризонтот ќе има прекрасно виножито. После кавга, ги забележуваме ситниците на нашите сопружници и учиме да ги сакаме и цениме нивните маани секој ден.

  • Мојот партнер и јас не дозволуваме работите да згнојат. Ќе разговараме за проблемот и знаеме дека е важно и двајцата да ја преземеме сопственоста на деловите што ги играме. Се извинуваме и се трудиме често да ја покажуваме нашата љубов за да се поврземе кога животот ги прави работите бурни. © Throwawaytohideaway2 / Reddit
  • Одете во кревет заедно во исто време колку што е можно повеќе. Заедничкото време пред спиење каде што и двајцата ќе си раскажете за денот е непроценливо. © Odd-Tangelo7047 / Reddit

  • Ја прашав баба ми дали некој секогаш има поголема тежина и обврски на рамениците, а таа рече да, но „тоа е во ред“. „Понекогаш таа ќе биде на вас, но тогаш ќе морате да ја префрлите вашиот партнер. И го правите тоа засекогаш. Понекогаш сте вие, понекогаш тие. Но, тежината секогаш ќе биде на еден од вас и ако можете да ја споделите, работите ќе бидат во ред“. Потоа зборуваше за тоа колку сè уште го сака дедото и колку е сладок. © lu***plant / Reddit
  • Споделените списоци на Google Keep на телефоните беа огромна помош. Списоци со намирници, списоци со задачи, списоци за во продавници за делови. Мислиш нешто, го ставаш на списокот. © armspawn / Reddit
  • Следната голема работа по добивањето кралски кревет е да набавите посебни ќебиња. Нема потреба да се игра влечење војна секоја вечер. © nomnommish / Reddit

  • Голем кревет е добар почеток, а потоа и посебни душеци. И, најдобриот брачен совет од сите: легнете лути. Не продолжувајте да се карате во текот на ноќта, бидејќи и двајцата станувате поирационални. Најчесто, двајцата се будите и велите: „Па, таа расправа беше глупава“. © ultrahello / Reddit
  • Скоро 10 години брак и тоа среќен. На денот на мојата венчавка, мојот свештеник, со кој пораснав и кој ја водеше нашата венчавка, ме повлече настрана и ми го даде најдобриот совет што некогаш сум го добил. „Или можеш да бидеш во право, или можеш да бидеш среќен. Никогаш повеќе нема да бидете и двајцата“. © Negativedge_ / Reddit
  • Татко ми секогаш велеше никогаш, никогаш, под никакви околности не треба да го наречете партнерот со погрдно име, негативно или да го оцрните. Не е важно колку сте лути еден на друг, никогаш не треба да ја преминете таа граница. Тоа може да ја повреди врската засекогаш, а вие никогаш не можете да ја вратите назад. © mrs_boomhauer / Reddit

  • Советите што им ги дадов на луѓето е следниве: Ако можете да одите на пазарење намирници со вашата личност и да си поминете најдобро некогаш, тогаш задржете ги. Сè е за да го извлечете најдоброто од секојдневните работи, бидејќи по години заедно, животот станува предвидлив. Ќе треба да го одржувате зачинот, без оглед на тоа што правите. © LemonFizzy0000 / Reddit
  • Постојат одредени зборови, одреден тон на глас, итн. што можете да ги користите за вашите деца, пријател, подреден или дури и вашиот шеф, но кои едноставно не треба да ги користите за вашиот сопружник. © Traditional_Bell7883 / Reddit