14 фотографии што докажуваат дека климатските промени не се шега

Градовите се поплавуваат, шумите се палат, а глечерите се растопуваат, а постапките на луѓето само ги влошуваат работите секој ден.

Ако продолжиме вака ќе ја изгубиме нашата единствена планета многу бргу и како што велат климатските активисти, „нема планета Б.“ Ние можеме да ја спасиме само заедно и треба да дејствуваме сега, затоа што немаме време.

1. Глечер Педерсен, Алјаска, пред 100 години и сега

2. Прекрасните Викториини водопади се претворија во мал поток

3. Ги губиме шумите (и нејзините животни) како што горат низ целиот свет.

4. Градовите низ целиот свет се поплавени повеќе од кога и да било.

5. Глечерот „Окјокул“ на Исланд беше погребан во август 2019 година.

6. Климатските промени предизвикаа 89% намалување на новите корали на Големиот корален гребен.

7. Целиот глечер се претвори во вода.

8. За само 6 години, Акулео Езерото исчезна како никогаш да не постоело

9. браната Theewaterskloof, која беше во Јужна Африка, исто така ја нема.

10. Поплавување на реката Ганг во Алахабад ги направи луѓето бездомници.

11. Езерото Урмија стана црвено и наскоро ќе се исуши.

12. Шумите низ целиот свет горат, и еве што се случи со Амазон:

13. Поплавување на реката Мисисипи го става целиот град под вода.

14. Гринел Глечерот сега едвај може да се нарече глечер.