14 споредби кои покажуваат како нашите животи драматично се променија во последните 20 години

Многу големи настани се случија во 2 децении по почетокот на 21 век. Луѓето почнаа да возат беспилотни автомобили, интернетот цврсто влезе во нашите животи, а патувањето низ светот стана лесно како АБВ.

Сепак, постојат промени што не можеме толку лесно да ги забележиме и тие се она за што денес ќе зборуваме.

Фиксните телефони целосно исчезнаа од нашите животи

Карирани кошули веќе не се само униформата на канадски дрвосечачи

Жените веќе не се изгладнуваат со строги диети

Не мора да излеземе од дома за да пазаруваме

Сериите се попопуларни од филмовите

Денес функцијата на телефоните е многу повеќе од праќање пораки и одговарање на повици

Само најхрабрите користеле средства за онлајн запознавање

Скоро никој не печати фотографии денес

Добрите девојки не се во мода

Почнавме да внимаваме колку е здрава и еколошка нашата храна

Постојат луѓе кои веруваат во теоријата за рамна Земја

Наместо да одиме на лекар ги гугламе симптомите

Веѓите стануваат сѐ пошироки од година во година

Во 2000-тите, трендсетерите ја покажувале долната облека без проблем, па дури и ја украсувале. Денес тоа се смета за непристојно