14 стрипови кои покажуваат низ што треба да поминуваат луѓето кои изгледаат помлади од нивната возраст

Некои луѓе велат дека возраста е само голем број, додека други се плашат од родендени додека стареат. Значи, би помислиле дека ако изгледате помлади од вашата возраст имате многу среќа.

Но, младоликоста не е виножито и пеперутки, затоа што и луѓето со „бебешки лица“ си имаат свои маки.

1. Луѓето мислат дека личната карта ви е лажна

2. Сите па дури и луѓето помлади од вас ве прашуваат дали уште сте во училиште

3. Понекогаш и брадата не помага

4. Постојано ви се додворуваат помлади луѓе

5. На работа новите вработени мислат дека сте на пракса од факултет

6. Сите мислат дека сте помладиот брат/сестра

7. Тешко ви е да си најдете дечко/девојка на социјални мрежи

8. Кога ќе дојде поштар/механичар/мајстор бара да разговара со некој повозрасен

9. Луѓето прашуваат зошто сте излезени до доцна во училишна недела

10. Луѓето ви даваат совети како да не сте возрасни

11. Партнерот е на ваша возраст но луѓето мислат дека ви е родител

12. Мора да работите напорно за да ве сфатат сериозно

13. Продавачите ве оставаат на мира освен ако не сте со некој кој изгледа возрасно

14. Некои делови од вашето тело изгледаат многу поразлично од оние на вашите пријатели