14 уникатни продавници кои знаат како да ги изненадат своите клиенти

Одењето во супермаркет или продавница за алати е обично досадна работа и не предизвикува среќни емоции. Но, работите може да бидат различни ако посетите супермаркет што има нешто уникатно, без разлика дали станува збор за внатрешен елемент или производ што тие го продаваат.

На пример, во Солт Лејк Сити, постои трговски центар со вистински планински поток што поминува низ него. Во Париз, постои продавница која продава шарена тоалетна хартија. И се прикажува на полиците како да е некаква елитна позадина.

1. Оваа продавница продаба облека само во нијанси на виолетово

2. Овој супермаркет има тепих

3. Во англискиот град Саутвик, постои продавница во која се користат балони за означување области со конкретни производи.

4. Во оваа самопослуга, клиентите можат да користат специјален ескалатор за количката

5. Во Италија, постои продавница која продава перници во форма на тестенини.

6. Во Солт Лејк Сити, постои трговски центар со вистински планински поток што поминува низ средина.

7. Во Париз, постои продавница која продава обоена тоалетна хартија.

8. Оваа продавница во Берлин продава само перници и ќебиња кои личат на месо и салама.

9. Тука можете да купите парчиња LEGO по тежина

10. Во Јапонија, тие имаат гурмански продавници Кит Кет

11. Трговскиот центар во Москва има највисок аквариум во светот

12. Во италијанскиот град Гротагли, има продавница за керамика со подземна и многу длабока пештера, а влезот е покриен со стакло.

13. Продавница во Германија има паркинг за количките

14. Оваа продавница за чевли има област за тестирање.