15 цитати кои ќе ве инспирираат за нов почеток во 2020 година

Сите си поставуваат неколку нови цели во претстојната 2020 година. Секоја нова година е инспирација за нов почеток па дури и да се работи за нешто ситно.

Фокусирајте се да ја направите 2020 година најдобрата година со овие позитивни, афирмирачки цитати.

„Останете посветени на своите одлуки, но останете флексибилни во вашиот пристап.“ Тони Робинс

„Бидете толку зафатени со љубовта во животот што ќе немате време за омраза, жалење или страв.“ Непознат

„Ланските зборови припаѓаат на ланскиот јазик. И зборовите на следната година чекаат друг глас.“ Т.С. Елиот

„Никогаш не сте премногу стари да се реизмислите себе.“ Стив Харви

„Ѕвездите не ја содржат нашата судбина, туку таа е во нас самите.“ Вилијам Шекспир

„Почетокот е најважниот дел од работата.“ Платон

„Повеќе ми се допаѓаат соништата за иднината од историјата на минатото.“ Томас Џеферсон

„На здравје за Новата година и уште една шанса за нас за да ги направиме работите добро.“ Опра Винфри

„Не мора да ги гледате сите скалила, само направете го првиот чекор.“ Мартин Лутер Кинг

„Секогаш имајте на ум дека вашата резолуција да успеете е поважна од која било друга.“ Абрахам Линколн

„Со новиот ден доаѓа нова сила и нови мисли.“ Елеонор Рузвелт

„Бидете во војна со вашите пороци, во мир со соседите и нека секоја нова година ви најде подобар човек.“ Бенџамин Френклин