15 грешки во дизајнот, поради кои ќе се запрашате: „Кој одобри вакво нешто?“

Дали забележавте дека некои графички дизајнери едноставно работат механички и не размислуваат што навистина креираат. Многу често, тие дури и не користат никаков здрав разум или логика!

На пример, клиент бара од нив да ја направат насмевката на една девојка поголема. Значи, дизајнерите само го прават она што им било побарано и создаваат ремек-дела, како следните: