15 илустрации кои докажуваат дека во светот има само 2 вида луѓе

Во психологијата, постојат многу теории кои објаснуваат различни типови на луѓе на кои можеме да наидеме на работа или во секојдневниот живот. Не е ни чудо што, кога ги споредуваме навиките и начините на живот на 2 различни луѓе, на крајот да забележиме дека има исто толку различни начини на соочување со секојдневните предизвици, како и начините на уживање во светот. Додека некои претпочитаат бело чоколадо, други преферираат темно чоколадо.

1. Луѓе кои спијат со една перница и луѓе кои градат кула од перници

2. Луѓе кои носат чорапи на апостолки и луѓе кои не носат

3. Луѓе кои не го одложуваат и го одложуваат алармот

4. Луѓе кои се движат во сон и оние кои не го прават тоа

5. Се спремаат за еден час и се спремаат за 5 минути

6. Оние кои не ја јадат коричката од пицата и оние кои ја јадат цела

7. Ги полнат батериите на време и мислат дека 10% им е доволно за денот

8. Луѓе кои секогаш креваат и не креваат на телефон

9. Луѓе кои јадат темно и бело чоколадо

10. Оние кои сакаат да бидат сами и оние кои сакаат да бидат социјализирани

11. Луѓе кои читаат книга и оние кои читаат од таблет

12. Дневни и ноќни птици

13. Луѓе кои спијат со и без чорапи

14. Луѓе кои ставаат кечап врз помфритот и оние кои го ставаат на страна

15. Луѓе кои јадат пица со вилушка и нож и они кои јадат со раце