15 од најубавите жени од 2019 година прикажуваат како изгледаат идеалите за убавина во денешното општество

„Мис Универзум“ е престижна церемонија за убавина која се одржува секоја година од 1952 година. Нејзините натпреварувачи се сметаат за најатрактивни и најпаметни претставници на нивните земји. И фотографиите на овие жени од изминатите години ни помагаат да замислиме како изгледале „идеалните“ жени во различни периоди на време.

Ние станавме љубопитни за тоа како се одвиваат денешните трендови, па затоа решивме да ги разгледаме учесничките во Мис Универзумот од 2019 година.

Џералдин Гонзалез (Чиле)

Маева Куке (Франција)

Села Шарлин (Израел)

Синди Марина (Албанија)

Ширин Актер Шела (Бангладеш)

Xу Ксин (Кина)

Лора Асенова (Бугарија)

Мири Андерсон (Германија)

Анастасија Субота (Украина)

Орнела Лафлече (Маурициус)

Олга Бужава (Полска)

Брија Смит (Девствени острови)

Прија Серао (Австралија)

Хелен Абилдсенс (Норвешка)

Мари Естер Бангура (Сиера Леоне)

Мис Универзум 2019: Зозибини Тунзи (Јужна Африка)