15 откритија на Google Earth кои ќе ве натераат да ја гледате нашата планета на поинаков начин

Ние не сфаќаме колку пропуштаме од убавините на нашата планета со тоа што сме „заглавени“ на земјата. а среќа, Google Earth ни дозволува да добиеме поглед кон најнедостижните места на земјата. Затоа ако не сте виделе кратер каде што удрил метеорити или најголем базен на светот одозгора, подгответе се да бидете просветлени.

1. Напуштен брод пронајден близу Антарктикот

2. Нилски коњи се капат во Африка

3. Наречено „Чуварот на Бадлендс“, ова е природно обележје што личи на човечка глава

4. Остров на љубовта, Хрватска

5. Гробишта полни со распуштени авиони во Аризона

6. Берингерски кратер (место каде што удрил метеор пред 50.000 год)

 

7. Неверојатно езеро во Тексас

8. Осмингтон Вајт Хорс, Велика Британија

9. Сан Алфонсо дел Мар, Чиле (најголем базен во светот)

10. Необјаснета шема во Египет

11. Потонат брод со дрвја кои растат од него, Австралија

12. Езеро во форма на срце, САД

13. Стадо бафала во Африка

14. Мистериозна цел во Невада, САД

15. Енергично црвено езеро во Ирак