15 прекрасни пејсажи од целиот свет кои се доказ дека есента е златно годишно време

Следните 15 прекрасни пејсажи фотографирани од различни места ширум светот навистина докажуваат дека есента е златно годишно време, во кое природата се буди и ги покажува нејзините најубави бои!

1. Есенско винoжито, некаде во Англија

2. Атланта, Џорџија (САД)

3. Брухе, Белгија

4. Ѓаволскиот мост, Германија

5. Езеро во Кина

6. Уникатна куќа во Северен Велс

7. Нова Англија, САД

8. Прага, Чешка

9. Шкотска

10. Парк во Токио, Јапонија

11. Водопад на Тајланд

12. Полињата во Тоскана, Италија

13. Езеро крај Златоград, Родопи

14. Халшат, Австрија

15. Плитивчки езера, Хрватска