15 провокативни илустрации кои ни покажуваат што сѐ не е во ред со модерното општество

Според студиите, ние ја уништуваме планетата со невидена стапка во секој аспект на животот. Уметници како Штефан Крафт, Даниел Гарсија и Џон Холкрофт таргетираат модерни социјални ситуации во својата работа, како што се климатските промени, технологијата, женската нееднаквост и зависноста од социјалните медиуми.

Нивните илустрации што предизвикуваат размислување носат важна порака што може да биде повик за акција.