15 работи во Јапонија кои прават сите да се чувствуваат сакани и згрижени

Јапонија е позната по своите одлични пронајдоци, но не застанува само на големи работи како роботи. Малите секојдневни работи, како што се обезбедување корпи за клиентите да ги ставаат торбите кога вечераат во ресторан, покажуваат дека Јапонија секогаш ги има најдобрите интереси на сите.

1. Налепници за автомобили за инвалиди

2. Налепници за автомобили за постари возачи

3. Значки за бременост за бремени дами

4. Загреано тоалетно седиште со мијалник

5. „Тивок“ караоке микрофон

6. Брајово писмо на предмети од секојдневието

7. Жолти линии на тротоарите за водење на слепите лица

8. Држачи за чадори со брави

9. Користење на мала даска за плаќање со готовина

10. Јавните телефонски кабини се погодни за инвалидска количка

11. Налепници за автомобили за лица со оштетен слух

12. Жолти знамиња за децата да поминуваат низ фреквентни патишта

13. Градежните работи се вршат непречено и со симпатични реквизити

14. Спакуваната храна е направена да се отвора без проблеми

15. Кеси направени од ориз за да бидат безбедни за елените кои би можеле да ги изедат