15 ситуации кога луѓето откриле неочекувани работи, а интернетот полуде по нив

Според австралиските научници, постои само една во милијарда шанса да го запознаете вашиот двојник. Но, овој резултат беше добиен со помош на строги алгоритми: компјутер ги идентификуваше луѓето како двојници само ако имаа 8 слични мерења на лицето (како што се обемот на главата, должината на ушите и растојанието помеѓу центрите на зениците.)

Но, очите на луѓето не се толку ограничувачки и може почесто да забележува сличност. И хероите од оваа компилација докажуваат дека сме во право:

15. „Обидете се да претпоставите кој е Џек Блек! Јас бев збунет“

14. Овој човек се сретна со својот близнак на хокеј натпревар

13. И излезе дека има 3-ца исти

12. „Мојата девојка има ист стил со коњот.“

11. Овој човек прави селфи и горилата го прави истото.

10. „Го најдов двојникот на татко ми на патување во Јамајка“.

9. „Мојот татко ми изгледа како Балин без брада од Хобит“.

8. „Оваа уметничко дело случајно го најдов во продавница за производи од втора рака и е вознемирувачки слично со мене.“

7. „Овој поштар е како мојот брат близнак.“

6. „Јас сум твојот брат близнак!“

5. „Јас и мојот наставник по англиски јазик имаме слични гардероби.“

4. „Шепата на нашето куче изгледа како мини-верзија на него“.

3. „Кога семејството на мојата сопруга и моето за прв пат се сретнаа, нашите дедовци беа чудно слични“.

2. „Прилично сум сигурен дека го видов идентичниот близнак на Робин Вилијамс додека бев на одмор во Германија“.

1. Брус ти ли си?

Бонус: Вака списанието FourFourTwo, го замисли Дејвид Бекам во 2020 година во нивното издание од 1998 година. Во 1998 година тие одлучија да му додадат брчки, сиви влакна и да му извадат неколку заби.