15 скулптури кои ќе ве маѓепсаат со својата убавина

Ако видите лебдечка карпа, слон кој не одговара на гравитацијата или најголемата капка дожд во светот, верувајте во очите: вие сте во присуство на неверојатна уметност!

Скулпторите од целиот свет никогаш не престануваат да наоѓаат начини да нè воодушеват со креативноста и ние сме горди што такви луѓе постојат.