15 сурови илустрации од полски уметник кои ги опишуваат целосно нашите животи

Мичал Џекан полски уметник кој стана познат на социјалните мрежи за своите карикатури посветени на несовршеноста на нашиот свет.

Еве како самиот автор се опишува себе: „Мичал Џекане вашиот нов омилен уметник кој сака да создава смешни, гротескни и апсурдни илустрации на луѓе во различни психолошки и социјални ситуации“. Кога ќе ги погледнете сите ќе ве уверите дека описот е прилично точен.