15 жени собрале „храброст“ да покажат како изгледаат со и без шминка и прекрасни се и во двете варијанти

Шминкањето е толку моќна работа, дури покажа и социјален статус во антички Египет, со повисоката класа да носи повеќе козметика. За среќа, во денешно време не го користиме за оваа намена.

Но, количината на шминка што ја носиме е сè уште контроверзна тема. Некои луѓе сакаат да бидат целосно нашминкани, а некои го преферираат природниот изглед.

1. „Ова беше мојата свадбена шминка“

2. „Магија во шише!“

3. Светла шминка за светла личност

4. “Пред и по ставање на мојата шминка”

5. „Моја трансформација“

6. Свадбената шминка исто така може да биде лесна.

7. „Не е ништо лошо понекогаш да изгледаме поинаку“.

8. Лесна шминка за секоја пригода

9. „Ова сум јас, пред и по употребата на апликација за шминка“.

10. Убавината не зависи од шминка.

11. „Претпочитам да изгледам природно, но убаво е да се направи промена понекогаш.“

12. „Без и со шминка, за мене“

13. „Ова беше мојата невестинска шминка, полно лице со ‘сокријте ги сите мозолчиња од стрес ве молам’“

14. „Можете да изгледате и да си се допаѓате на себе, со и без шминка.“

15. „Еве ја моќта на шминкањето“.