16 пронајдоци што ќе го променат животот на подобро

Електричните светилки и анестезијата не ни изгледаат како неошто необично денес. Но, некогаш овие работи драстично им ги промениле животите на луѓето и се наоѓаат меѓу 10-те најдобри пронајдоци во светот.

И сигурни сме дека некои современи уреди би сакале да се обидат да го заземат своето место таму. Овие пронајдоци можеби не се до тој степен револуционерни, но навистина драстично би ни олесниле некои секојдневни работи во животот.

1. Памучни тампони со јод за третирање на рана. Само превиткајте ја едната страна и почекајте јодот да започне да тече

2. Намотувач на кабли за да спречи плеткање

3. Заштитни лепенки за нозе

4. Можете да го користите ова шише за два различни пијалоци

5. Можете да креирате волуметриски цртежи со овој 3D маркер

6. Водата повеќе нема да ве прска со овој штитник за мијалник

7. Лакирањето никогаш не било толку лесно

8. Мала канта за ѓубре која можете да ја ставите под масата

9. Шише за миленичиња каде што можете да чувате вода и храна

10. Куфер за деца на кој можат и да се возат

11. Градинарски раквици кои исто така функционираат како градинарска алатка

12. Мерење на лажици од сите големини во една

13. Оваа 3-во-1 машина ви овозможува да заштедите простор и да го готвите вашиот појадок на едно место.

14. Преносен стол кој можете да го носите секаде со себе

15. Отстранувач на семки од цреши, вишни и маслинки

16. Специјална направа која ќе ви помогне рамномерно да ги скратите шишките