17 луѓе кои не лелекаат, туку едноставно прават добри дела од ден на ден

Дури и на најмрачниот ден, се потсетуваме дека има повеќе добри луѓе на Земјата од лоши луѓе. И ако денес имате сомнежи за нешто вакво, само погледнете ја нашата галерија.

Ликовите во неа се грижат за бездомните животни, им даваат топлина на децата, несебично се грижат за најблиските и непознатите. На овој начин ќе сфатите дека секој ден си носи своја убавина.

1. Човекот преуредува стари кутии за пикник во живеалишта за бездомни мачки во текот на зимата

2. „Во недела, мажот ја носи нашата ќерка во продавницата за да можам да одморам. Тие секогаш се враќаат со цвеќиња за мене. Денес малата остана дома и сопругот купи цвеќе за неа.“

3. Свештеникот носи бездомни животни во црквата за да можат да најдат сопственици.

4. Еден рибар спасил елен што завршил на море на неколку километри од брегот

5. Некој изгради 3-катна куќарка за кучиња

6. Возачот на автобуси ги почестува студентите со слатки

7. Бесплатни јаболка

8. Маж спасува куче заглавено среде улични протести

9. Кадет на Министерството за вонредни состојби ја подарил својата јакна на непознато девојче, кое доцна на студ чекало превоз со мајка си.

10. „Тука имаше расистички натпис, па го покрив со слика на мачка“

11. „Мојот пријател собира неколку џакови ѓубре секој ден додека патува низ светот“

12. Ова лице редовно храни бездомници во неговата област.

13. Еден човек ги поканува минувачите да ја истражуваат вселената со него

14. Демонстрантите им даваат вода на полицајците

15. Работниците во иранското кафуле се грижат за бездомна мачка. Тие се обиделе да го одведат животното дома, но тоа бегало и се враќало во кафулето.

16. Алпинистите во белоруска болница миеле прозорци во костуми на суперхерои за да ги развеселат малите пациенти