19 чудни приказни раскажани од деца кои возрасните ги оставаат без зборови

Многумина веруваат дека децата имаат поголема чувствителност од возрасните и затоа можат да разберат ситуации во животот кои возрасните ги сметаат за туѓи. Други тврдат дека она што ги прави децата уникатни е нивната голема имагинација, нешто што им помага да раскажуваат приказни кои, понекогаш, можат да нè остават целосно збунети.

Ќерка ми кога имаше 2 години ми кажа дека во друг живот била птица која еден ден добила трн во крилото и веќе не можела да лета. Ми кажа дека има 2 портали, еден горе и еден доле и дека сакала да се качи горе, но бидејќи веќе не можела да лета, влегла во долниот, и таму ми се појавила во мојот стомак. © Нора Торес / Фејсбук

Еднаш, кога син ми имаше скоро 2 години, ме погали по лицето и насмеано ми рече дека ме видел од рајот и ме избрал да му бидам мајка. Го погледнав, го бакнав и му одговорив дека и јас го избрав за син. Ме погледна збунето и рече: „Не! Те видов кога одеше по мост, носеше прекрасен фустан и побарав да ми бидеш мајка“. Го прегрнав и му реков: „Ти благодарам што ме избра мене“. Ме бакна и се насмевна. © Hope BN / Facebook

Мојата 6-годишна внука ми кажа кога имаше 2 години дека многу ме сака затоа што ми е мајка. Мајка ми почина еден месец пред да се роди. © Луси Кастро Алварез / Фејсбук

Мојот 5-годишен син ми кажува дека пред мене имал друга мајка и дека живееле во Кина. Еден ден, го прашав како се вика мајка му, а тој рече чудно име. Го прашав дали му недостасува другата мајка, а тој ми рече да, но и тој ме сака мене. © Лу Мастродоменико / Фејсбук

Кога син ми имаше една и пол година, зборуваше со имагинарен пријател. Еден ден, додека барав некои документи, ми го кажа неговото име. По неколку минути, го најдов името на овој имагинарен пријател на извод од матична книга на родените: тоа беше името на прадедото на мојот сопруг. © Марија Каро / Фејсбук

Гледав неколку слики од морето со тетка ми. Мојот 2-годишен син погледна и ни рече: „Јас бев нуркач, одев под морето. Понекогаш се качував во мала подморница. Но еднаш, додека пливав, ме касна раја. Многу ме повреди“. © Рос Гуз Кал / Фејсбук

Мојот 2-годишен син ја праша баба си дали се сеќава дека ја хранел кога била мала. © Алваро Мартинез / Фејсбук

Еднаш, го видов моето 3-годишно девојче многу замислено и спокојно. Ја прашав за што мисли, а таа ми рече дека се сеќава кога била ангел, во време кога сè уште не сме се познавале. © Blanca Lidia Piggeonoutt Rodríguez / Фејсбук

Кога мојот внук имаше 3 години, игравме, а тој ми рече: „Бабо, внимавај на крилјата на ангелот до тебе“. Тој рече дека видел 3 ангели кои нè чуваат. © Марја Леонор Малдонадо / Фејсбук

Еднаш ќерка ми, кога имаше 4 или 5 години, влезе од игралиштето плачејќи. Кога можеше да се смири, ми кажа дека видела леприкон со виолетова капа и шилести уши. Таа сега има 11 години и сè уште се сеќава на тоа. © Хавиер Кларос / Фејсбук

Кога мојот син имаше една и пол година, гледавме филм, а тој рече: „Мачка“. Неколку секунди подоцна, на екранот се појави мачка. Мојот сопруг и јас се погледнавме и го прашав: „Дали си го гледал ова претходно?“ Тој одговори дека не. © Кони Хернандез / Фејсбук

Син ми ми вели: „Се сеќаваш ли кога бевме на такво и такво место? Или ми кажува приказни за места каде никогаш не сум била. Се сеќава и на работите од кога бил премал. © Mai Msc / Facebook

Мојата 3-годишна ќерка ме праша зошто нејзиниот брат е машко, кога порано кога бил со неа во стомакот бил девојче. Бев бремена со 2 бебиња и изгубив девојче. © Марџори Лорена Хуртадо Кортес / Фејсбук

Син ми кога беше мал ми велеше дека морам да се грижам за него исто како што се грижел за мене кога сум била дете. © Ангелика Јарамило / Фејсбук

Мојот најмлад син тврди дека бил девојче кога бил во мојот стомак, но бидејќи татко му толку многу сакал да биде момче, тој се сменил да му удоволи. © Лорели Пештана / Фејсбук

Мојот син имаше 2 години кога ми кажа дека видел човек како седи на фотелја во дневната соба. Еден ден ја посетивме куќата на татко ми и имаше негова фотографија. Син ми, кога го виде тоа, рече: „Мамо, ова е човекот што е во нашата куќа“. Бев изненадена бидејќи тој никогаш не успеа да го запознае својот дедо, бидејќи умре 5 месеци пред да се роди. © Тереза Рејес Флорес / Фејсбук