20 фотографии кои покажуваат колку се променил светот во последните 100 години

Кога ќе го споредиме нашето детство до денес, можеме да видиме колку се променија работите. Ние не се осврнуваме само на нашите тела или дури и на специфичните аспекти на нашите животи, туку претежно на нашето опкружување и светот во кој живееме. Местата кои ги посетувавме како деца, денес воопшто не изгледаат така. Ова правило важи за целиот свет.

1. Градина Сабир во Баку, Азербејџан

2. Пејзаж на Баку, Азербејџан

3. Храмот Кукулкан во Чичен Ица, Мексико

4. Колосеумот во Рим, Италија

5. Сеул, Кореја

6. Бранденбуршката порта во Берлин, Германија

7. Мост Каванаг над реката Сингапур

8. Големата Сфинга од Гиза, Египет

9. Улица Јонџ во Торонто, Канада

10. Понте Вечио во Фиренца, Италија

11. Ајфеловата кула во Париз, Франција

12. Мачу Пикчу, Перу

13. Големиот ѕид, Кина

14. Мексико Сити Митрополитска катедрала, Мексико Сити

15. Палата на ликовните уметности, Мексико Сити

16. Катедралата Свети Павле во Лондон

17. Пјаца дел Дуомо, Милано, Италија

18. Тајмс Сквер, Њујорк

19. Градското собрание на Сиднеј, Сиднеј, Австралија

20. Кулата во Пиза, Италија