20 мајки од животинскиот свет кои покажуваат што навистина значи родителството

Животните се прекрасни родители. На пример, бременоста на слонот може да трае скоро 2 години. И по раѓањето, една мајка поминува од 2-6,5 години во доење и се грижи за своето дете. Многу други видови го прават истото, и сето тоа изгледа толку убаво и природно.

Овие неодоливи фотографии од животни јасно покажуваат дека мајчинството и родителството не се исклучиво човечки концепти.