21-годишен милионер од Австралија заработува 300.000 долари месечно „без да стане од кревет“

Илај Денгерфилд од австралискиот град Аделаид започнал бизнис за давање обуки преку интернет во 2016 година, кога тој сè уште одел во средно училиште.

21-годишниот претприемач моментално е милионер кој заработува 300.000 долари месечно со својот лаптоп. Тој тврди дека секој може да го постигне неговиот успех и има развиено своја чекор-по-чекор програма за обука за да им помогне на другите да заработат пари.