3 загатки кои ќе ја тестираат вашата интелигенција

Време е да ја проверите вашата мозочна моќ со загатки што ќе ве натераат да сакате да ги прочитате двапати.

Не го потценувајте предизвикот затоа што овие проблеми можеби не се толку едноставни како што мислите. Најдобриот дел е што тие се забавни исто така.

1. Кој е лажливецот?

Мажот се вратил од сноубординг. Но, кога повторно седнал со пријателите, ги проверил неговите работи и забележал дека неговата храна недостасува, па ги прашал пријателите дали знаат нешто за тоа. Првата жена рекла дека цел ден вежба уметничко лизгање, а другата рекла дека од утрото пие ист сок покрај огнот. Мажот се насмевнал веднаш затоа што знаешел дека една од нив лаже. Но како?

2. Колку чкорчиња има на сликата?

3. Која од нив е бремена?

Решенијата се на втората страна!