4-годишно момченце го користи знаковниот јазик за да толкува филм за неговите глуви родители

На само четири години, Габриел Тоселанд може да користи знаковен јазик за да толкува целосни ТВ-емисии и филмови за своите глуви родители. Тој почнал да го учи јазикот кога имал само 4 месеци, а сега постојано им помага на својата мајка Абигејл Бритон и неговиот татко Конор, кои се и глуви.

Додека семејството седело покрај елката во нивниот дом во Чешир, Абигејл го снимила моментот во кој Габриел им толкува филм и видеото привлече многу внимание. Габриел природно научил знаковен јазик во текот на целиот живот, при што Абигејл го учи на нови зборови кои му се потребни. Таа вели дека тој првин го користел знаковниот јазик пред да почне да зборува, а исто така постојано им помага во секојдневните работи, како на пример да им каже дека некој ѕвони на вратата.