40 најдобри потези на НБА легендата, Коби Брајант, кој прерано го напушти овој свет

Никој не може да поверува дека „Црната Мамба“, Коби Брајант нѐ напушти. Во хеликоптерската несреќа загинаа сите 9 патници, како и 13-годишната ќерка на Коби. Причината за падот на хеликоптерот од типот Сикорски Ц-76 се истражува.  41-годишниот кошаркар важеше за еден од најдобрите во НБА лигата и ќе остане легендарна личност и долго по неговата смрт.

Секогаш е тажно кога некој предвреме го напушта овој свет, но треба да ги паметиме луѓето по нивните дела, затоа ви ги претставуваме 40-те најдобри кошаркарски магии на големиот Коби Брајант.