5 мозгалки кои ќе помогнат вашиот ум да работи со полна пареа

Мозгалките не само што треба да нè забавуваат, туку можат да го подобрат и нашето интелектуално здравје. Сепак, острото око, добрите математички вештини и вниманието на деталите се важни за да ги разбијат нивните кодови, а малку луѓе можат да ги решат на почетокот.

Помогнете ѝ да го најде принцот!

Кој е шефот?

Колку круга гледате?

Можете ли да го решите ова?

Кој балон го држи момчето?