5 мозгалки кои ќе ви го „истегнат“ мозокот

Можеби изгледа како само забава и игри, но загатките можат да бидат вистинска вежба за вашиот интелект. Всушност, студиите потврдуваат дека стимулирањето на вашиот мозок може да ја подобри брзината на обработка, планирањето и вештините за донесување одлуки и да ја зајакне вашата краткорочна меморија. И сè уште можеме да ја почувствуваме возбудата кога самите ќе го најдеме одговорот на една навистина тешка загатка.

1. Која жена му се допаѓа?

2. Кој е криминалецот?

3. Каде е грешката?

4. Кој е левучар?

5. Колку треба да покажува последниот часовник?

Решенијата се на втората страна!