5 загатки кои што ќе го стават на тест вашиот здрав разум

Децата се всушност подобри во решавањето на проблемите во споредба со возрасните. Ова најмногу се должи на тоа што се поотворени, што им дава можност да научат повеќе работи. Затоа овие загатки можеби не се толку лесни за возрасните.

Кој е вонземјанинот?

Кој има поголеми шанси да се сопне?

Тина добила слики од нејзиното момче и веднаш знаела дека ја изневерува. Како?

Која од нив има куче?

Кој не е вистинска личност?