5 знаци кои покажуваат дека сте ѝ симпатични на некоја личност, дури и ако самите не го забележувате тоа

За да сфатите какви мислење или какви чувства има некоја личност кон вас не мора да си ја удирате главата од ѕид и да си поставувате безброј прашања.

Доволно е да се посвети поголемо внимание на говорот на телото на оваа личност: неговите гестови можат да ви кажат многу.

1. Ако некое лице бара да ги отстрани сите предмети што физички се наоѓаат меѓу вас, тогаш не е рамнодушно кон вас

Кога комуницираме со личност што ни се допаѓа, се стремиме да ги отстраниме сите физички бариери што нè одвојуваат од неа. Во овој случај, бариерите се подразбираат како разни предмети: чаши, чинии, торби, перници, итн.

2. Кога разговарате со некого, погледнете ги нозете на таа личност. Насоката во која се насочени може да ви каже многу

Еден од непогрешливите сигнали на телото е правецот на стапалата. Ако некое лице зборува со некој друг, а нозете гледаат директно кон вас, тогаш потсвесно тој сака да крене или да разговара со вас. Овој знак се појавува меѓу првите.

3. Ако некој седи до вас или стои со претерано исправен грб, погледнете го: можеби оваа личност се обидува да привлече внимание

Кога комуницираат со жена што ги интересира, мажите имаат тенденција инстинктивно да го исправат грбот па дури и малку да се потпираат наназад. Така на овој начин сакаат да се истакнат и да бидат малку повисоки. Иако на прв поглед може да изгледа дека тој се обидува да се дистанцира од вас.

4. Ако пешачите со некој забележите како се движи

Доколку оди пред вас тогаш најмногу сис е сака себе и не е заинтеренсиран за вас. Доколку оди малку зад вас симпатични сте му, а доколку оди со вас и го синхронизира движењето тогаш му се допаѓате.

5. Обично мажите се обидуваат да изгледаат непопустливо пред жената што ја сакаат, а позицијата на рацете ги издава

Мажите имаат тенденција да ги откриваат своите слабости на жените што ги сакаат. Еден начин како ненаметливо да ја покажете својата ранливост е да ги ставите рацете на колковите, отворајќи го стомакот. Гестот можеби изгледа арогантен, па дури и заканувачки, но обично тоа значи само едно: тие се обидуваат, дури и несвесно да покажат дека се отворени кон вас.