50-годишната наставничка се срамела од своите гради се додека не станала модел на костими за капење

50-годишната Рејчел Перу од Лидс, Велика Британија, страдала од нејзините огромни гради уште од тинејџерските години. Соучениците правеле непристојни шеги на нејзина сметка. Затоа, целиот свој живот, жената избегнувала базени за да не носи костими за капење, се грбавела и избирала широка облека.

Рејчел дури размислуваше да направи операција за намалување на градите, но во тоа време имаше мали деца и се плашеше дека закрепнувањето ќе влијае на нејзиното мајчинство. Дури подоцна, откако се разведе од првиот сопруг и почна да се посветува време на себе, жената се обиде да се прифати. Како шега, таа учествуваше на модна ревија за да собере пари за добротворен фонд за рак. И после тоа, таа почна редовно да добива понуди да се појави во реклами.

Самата Рејчел не забележа како манекенството почна да зазема се повеќе и повеќе простор во нејзиниот живот.Жената позираше за списанија во долна облека и костими за капење, а нејзините огромни и непријатни гради во модниот свет беа третирани со воодушевување и разбирање. Како резултат на тоа, таа ја напушти работата како учителка и стана професионален модел, што веднаш го презеде популарната плус-сајз агенција Bridge Models.