6-годишниот херој кој си ја спаси сестричката од куче конечно ќе си го врати лицето

6-годишно момченце се здоби со ужасни повреди откако ја спаси својата помлада сестра од ужасен напад. Бриџер Вокер, од Чејан во Вајоминг, храбро застана помеѓу својата сестра и бесното куче во јули 2020 година. Бриџер претрпел неколку каснувања на главата и лицето а му биле потребни повеќе од 90 конци откако итно бил пренесен во болница.

Повеќе од шест месеци, лузните на малиот херој згаснуваат, благодарение на помошта на тимот познати лекари кои доброволно се пријавија да го лекуваат про боно откако ја слушнаа неговата приказна.

Дуо врвни дерматолози од различни држави, д-р Давал Банусали и д-р Кори Моун, ги лекуваат неговите лузни користејќи ласерски третман. Досега, тој беше подложен на два круга третман за да се намали црвенилото и текстурата на неговите лузни.

„Од време на време, наидуваме на пациенти кои прават повеќе за нас отколку што некогаш можеме да сториме за нив“, вели д-р Банусали. Својот втор круг на третман Бриџер го доби во октомври 2020 година, од д-р Моган, со седиште во Јута. „Бриџер е таква инспирација во овие тешки периоди. Неговата храброст е заслужна за секое признание.“

По страшниот напад кој се случил на 9 јули Бриџер ѝ рекол на својата тетка: „Ако некој ќе умре, мислев дека треба да бидам јас“.