6 извртени оптички илузии што ќе го подобрат вашиот фокус и концентрација

И покрај тоа што нашиот мозок е 30 пати побрз од најдобрите суперкомпјутери, сепак е можно да го измамите. И различни оптички илузии се одлични во тоа. Тие користат некои „слаби“ страни за да ни покажат работи што немаат никаква врска со реалноста.

Внатре е или надвор?

Која линија е подолга?

Дали правоаголниците се паралелни еден на друг?

Дали страните на квадратот се искривени или прави?

Која линија е поголема?

Дали линиите се паралелни?