6 мозгалки со чкорчиња за да го разгорите вашиот мозок

Не сите сме математички генијалци и тоа е ок. Но, од време на време, добро е да му дадете разочарување на мозокот и да го ставите во функција. Ова ќе го зголеми вашиот фокус и внимание на деталите. Овој тест ќе ви помогне токму во тоа. Обидете се го решите сите мозгалки, а за да проверите само кликнете на сликичката.

Помести едно чкорче за да ја решиш математичката равенка подолу.

Помести едно чкорче за да биде точно

Помести само едно чкорче за да направиш квадрат

Помести 2 чкорчиња за да биде точно

Помести само 4 чкорчиња. Треба да формираш 2 помали стрели.

Помести само 3 чкорчиња и формирај три квадрати