6 работи кои ќе ви се случат со лицето доколку правите инхалација, еднаш неделно

Време е лицето да се соочи со фактите – ова не е добро време за вашата кожа. Загадувањето на воздухот се зголемува во многу земји, смогот продира во кожата, потребна ви е крема за сончање за да го заштитите од УВ зраци, а преработената храна воопшто не го негува.

Ова е причината зошто е поважно од кога и да било да се грижите за вашето лице. Еден од подобрите, бесплатните и едноставните методи е инхалацијата. Еве го нејзиното значење:

1. Ги отстранува и чисти вградената нечистотија и производите од порите

Кога го парите лицето топлината на водената пареа ги релаксира вашите пори, предизвикувајќи да се прошират. Додека тие се отвораат, темната нечистотија и себумот што се собираат во нив се отстрануваат. Со инхалацијата можеме да го ограничиме количеството себум што го имаме што предизвикува непожелни резултати. Ослободете ги порите на лицето и крајниот резултат ќе биде чисто, блескаво лице!

2. Вашето лице ќе биде исчистено од бактериите и мртвите клетки кои предизвикуваат акни

Вашата кожа е најголемиот орган на вашето тело и, како и повеќето делови од вашето тело, поминува низ постојан процес на регенерација, предизвикувајќи мртви бактерии да се развиваат на вашето лице. Оваа бактерија е совршено здрава – нема зошто да се грижите за какви било негативни ефекти што може да ги има на вашето тело. Сепак, мртвите бактерии заземаат простор и може да не дозволат соодветна оксигенација на вашата кожа.

3. Вашето лице ќе добие повеќе кислород

Една од најдобрите придобивки на инхалацијата е проширувањето на крвните садови што се случува, давајќи му на вашето лице значително зголемување на кислородот. Така што доколку лицето ви е целосно црвено по инхалацијата не се грижете, сте завршиле одлична работа.

4. Ќе ја одложи појавата на брчки

Со ихалација се зголемува брзината на циркулацијата, со што се зголемува производството на колаген и еластин, ви дава еластична кожа и го одложува појавувањето на брчките.

5. Ќе започне да се хидрира природно

Ослободувањето на себум и масло го присилува вашето тело да произведува повеќе природни масла кои ја навлажнуваат кожата и ги зголемуваат вашите нивоа на хидратација. Плус, парењето ја зголемува вашата пропустливост на кожата, така што овозможува влагата да помине низ неа.

6. Вашата кожа полесно ќе ги апсорбира производите за нега

Парењето на кожата не е целосен лек, но треба да се смета како суштински дел од целокупниот режим на нега на кожата. Најдоброто нешто во врска со парењето е што ќе добиете повеќе од сите оние креми, лосиони и средства за чистење кои честопати ги нанесувате на лицето.

Оваа предност се должи на засилената циркулација и оксигенација на вашата кожа. Бидејќи порите се слободни, тие можат да апсорбираат повеќе.